Presentació

Benvingut, benvinguda,

El primer que et preguntaràs, potser és què és exactament el twirling, i la resposta és senzilla: un esport.

El twirling és un esport  consistent a executar, amb acompanyament musical, exercicis propis de la dansa i de la gimnàstica rítmica, fent figures amb un o més bastons.

És una evolució de les majorettes, dedicades a desfilar en uniforme militar de fantasia, fent malabarismes amb una vareta, acompanyades d’una banda de música, però mentre les majorettes actuen en contextos fonamentalment lúdics, les twirlers actuen en competició esportiva.

Aquesta disciplina d’origen nord-americà estesa a tot el món, té un gran arrelament i tradició a Catalunya, a diferencia de a la resta de l’estat. Mentre a Catalunya existeixen avui una 30ena de clubs, la majoria associats a la Federació Esportiva Catalana de Twirling (FECT), a la resta de l’estat la seva pràctica és anecdòtica.

La Federació Esportiva Catalana de Twirling (FECT) és una entitat sense ànim de lucre reconeguda oficialment per la Generalitat de Catalunya com l’única federació esportiva habilitada per regular la pràctica de l’esport del twirling en territori català.

El seu àmbit territorial és el de Catalunya on, per ella mateixa i a través dels clubs federats i els i les seves atletes, promou la seva pràctica, difusió i engrandiment, així com el reconeixement internacional de Catalunya en ser el twirling una disciplina tradicional al nostre país que mereix nom i veu pròpia.

Practiquem el twirling amb una clara vocació de fomentar esperits competitius sans i esportius; basat en els valors de la disciplina, el treball en equip, el companyerisme, el respecte mutu i la igualtat; sense distinció de gènere, idioma, color, orientació sexual o de cap mena; aprenent a reconèixer i a gaudir la virtut de l’esforç i el treball tan individual com col·lectiu tot practicant esport.

Contribuint a formar atletes amb uns valors, perquè són els i les joves d’avui dia que demà seran els homes i les dones que construiran el camí i el futur de la nostra societat.

Rubén Pueyo

President

Els comentaris estan tancats.