Mitjans de comunicació

Notícia diari Més Ebre 29/07/2011 pàg 17

 

Notícia Mundo Deportivo  29/07/2011 pàg.35 

 

Club de Twirling Tortosa, finalista a Ebrelíders          

El passat 6 de maig a Tortosa, va tenir lloc la gala Ebre-líders organitzada pel canal de televisió “Canal TE” i el setmanari “Mesebre”.
Des de ja feia mesos, i a través d’Internet, estaven penjats a la web del concurs, on qualsevol usuari s’hi podia adreçar i votar, tots els candidats que optaven a les diferents categories, entre elles “Esports”, que premiaven a la persona, empresa o club esportiu que hagués destacat durant l’any en el món de l’esport; en aquesta categoria, s’hi trobava el Club de Twirling Tortosa, que amb un total de 4271 vots, es proclamava 2n classificat i, per tant, finalista del concurs.
En aquesta 1a edició de l’Ebrelíders, el twirling ha aconseguit un 2n lloc,comptant en què no és un esport majoritari i que el vot era popular, aquest fet demostra la bona forma d’aquest “nou esport” al nostre país.         

 

  

          

          

            

Copa Catalana de Twirling            

Aquest passat cap de setmana va tenir lloc a Tortosa (Tarragona) la Copa Catalana de Twirling 2010.
La copa es va disputar entre els clubs participants a la competició que van ser l’Amposta, Badalona, Costa Brava – Blanes, Deltebre, l’Alcalatén, Maçanet de la Selva, Magraners, Sta. Bàrbara, Tortosa i Ulldecona, participant tots ells en les modalitats d’estil lliure, estil lliure 2 bastons, parella, equip i grup; finalment els clubs classificats amb més punts van ser Amposta, que es va quedar en 3r lloc, Tortosa, en 2n, i Costa Brava – Blanes, que va ser el guanyador, emportant-se “la copa grossa” cap a casa.
Aquesta competició, a part, ha estat la que ha decidit qui, en les diferents modalitats i categories, representarà Catalunya a la “International Freestyle Twirl Tournament” que tindrà lloc el proper mes de juny a Holanda i a la que hi assistiran els 1s classificats de cada categoria.
Per acabar, hem de recordar que la propera cita per al twirling català serà el proper cap de setmana de l’1 i 2 de maig a la població d’Ulldecona en la final territorial Tarragona-Lleida.           

          

          

Visitant internacional a Catalunya          

Aquesta setmana passada va visitar Catalunya la Sra. Sandi Wieners, presidenta de la W.B.T.F. (World Baton Twirling Federation), convidada pel departament de la vicepresidència de la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya.
Dijous aterrava a la ciutat comtal, on divendres va realitzar una visita a les principals institucions catalanes, a més de mantenir una reunió amb el director general de projecció Internacional de la Generalitat.
Aprofitant la visita, es va desplaçar a les Terres de l’Ebre per visitar la seu de la FECT (Federació Esportiva Catalana de Twirling), a Amposta; a la trobada hi van assistir Jordi Gaseni (delegat d’esports de la Generalitat a les Terres de l’Ebre), Núria Pla (presidenta de la FECT), Ruben Pueyo (vice-president esportiu de la FECT), Susana Marco (vocal de la junta directiva de la FECT) i Celina Nielson (directora tècnica de la FECT).
Primer que res va tenir lloc una reunió en la que se li va explicar la situació actual del twirling a Catalunya i com s’està treballant, tant des de la Federació com des de la mateixa Secretaria gral. de l’esport, per donar-lo a conèixer i tirar-lo endavant.
Després d’això, es va dur a terme una petita exhibició, per part d’atletes de la zona de tots els nivells, en honor a la visita de la Sra. Wieners.
En definitiva, aquest ha estat un altre dels passos que s’estan duent a terme per a que s’entengui i es conegui internacionalment tant el funcionament de la Federació de Twirling com de l’esport en general a Catalunya.          

          

          

          

 LA FEDERACIÓ ESPORTIVA CATALANA DE TWIRLING INAUGURA  SU SEDE         

La nueva sede  social y nacional de la Federació Esportiva Catalana de Twirling ya esta totalmente operativa después de que el fin de semana pasado quedase inaugurado su local situado en Amposta, comarca del Montsià, concretamente, al c/Felip II nº7.         

El acto estuvo presidido por Núria Pla, presidenta de la FECT, asistieron, entre otras personalidades, Jordi Gaseni, delegado Territorial d’Esports de la Generalitat de Catalunya, y Manel Ferré , alcalde  del Ayuntamiento de Amposta. En el turno de los parlamentos, todos coincidieron en la importancia que tiene este hecho para el territorio, ya que es la primera federación que ubica su sede social en las Terres de l’Ebre. Y no es por casualidad: de los 22 clubes de twirling federados actualmente en la FECT, 8 pertenecen a las comarcas del Baix Ebre y Montsià. De hecho, este deporte es una tradición deportiva catalana, siendo testimonial su existencia en el resto del estado.         

Con la inauguración de esta sede se demuestra la voluntad de la FECT de trabajar en favor de los clubs que la integran y de todos los deportistas que practican el twirling con esfuerzo e ilusión. (El Mundo Deportivo 3.02.2010)         

          

EXHIBICIÓ A “ELS MATINS” DE TV3         

Un dels primers actes en commemoració dels 25 anys del Club va ser la connexió en directe al programa de TV3 “Els Matins” que dirigeix el líder d’audiència a nivell català, el Sr. Josep Cuní.         

El Club va proposar que tant l’entrevista com l’exhibició es duguessin a terme a l’exterior, oferint així una vista del nostre municipi, on van aparéixer en tot moment, l’església i l’Ajuntament, elements característics de Vilobí.         

Va ser tot una primícia pel municipi, tot i que digués “estem a Vilobí d’Onyar”, però sort en vam tenir que en tot moment apareixia el nom de Vilobí del Penedès. També ho va ser pel programa ja que desconeixien aquest esport i van estar tant intrigats que inclús el presentador va realitzar més d’un moviment en directe gràcies a unes classes prèvies que ens va sol·licitar.         

Tot i que feia moltíssima calor i l’exercici estava preparat per a realitzar-lo a l’interior d’un pavelló, l’exhibició va ser d’un gran nivell, acompanyats en tot moment de tots els atletes.         

A més, l’experiència va ser molt gratificant i sempre quedarà en el record de tots.         

Tots aquells que no vau poder gaudir de la connexió en directe, podeu consultar:
           

FESTA 25è ANIVERSARI         

L’acte central i el més especial va ser el sopar del 25è aniversari.         

Va ser un acte que vam celebrar amb molta il·lusió, ja que vam tenir entre nosaltres la presència del nostre alcalde el Sr. Joan Esteve, el Regidor d’Esports, el Sr. Xavi Jové, la Presidenta de la Federació Esportiva Catalana de Twirling, la Sra. Núria Pla, el Representant del Secretaria General de l’Esport, el Sr. Mumbrú, i els nostres spónsors, Masia Vallformosa i Fusteria Vilobí.         

Va ser un acte molt emotiu, amb més de 150 assistents al sopar, dels quals més de 70 havien estat vinculades al Club d’un total de 115 que n’havien format part durant aquests anys.         

Va ser un èxit, només a l’entrar a la sala es va oferir una copa de benvinguda, tots els assistents es van trobar un full commemoratiu de l’aniversari, el sopar va ser del gust de tothom amb música de fons d’un grup de Jazz, els membres del qual són tots del nostre municipi i que per primera vegada i com a primícia actuaven a Vilobí.         

La nit va estar plena de sorpresas, ja que es van entregar plaques commemoratives de l’acte a les autoritats presents, als fundadors del Club i als spónsors; obsequis a tots els que havien format i formen part de la història del Club del nostre municipi.           

En conclusió, que tothom va marxar molt content i només tenien bones paraules de l’organització de l’event i que esperen i desitgen que d’aquí 25 anys més ens poguem trobar de nou.         

Entre aquests actes també vam inaugurar l’exposició “25 anys de twirling” un recull fotogràfic, vestuari i trofeus relacionts amb tots aquests anys.         

           

ENTREVISTA AL SR. RAMÓN HERNÁNDEZ A CATALUNYA RADIO         

         

           

ENTREVISTA AL SR. RAMÓN HERNÁNDEZ AL PROGRAMA DE RADIO “TU DIRAS         

         

 

Els comentaris estan tancats.